Actueel
Ticketcounter DierenPark Amersfoort DierenPartner Steun Chimpanseeverblijf Partners Natuurbehoud Natuureducatie

Ticketcounter officieel DierenPartner van DierenPark Amersfoort


Marc Veldhuizen 14 / 09 / 22

Ticketcounter is sinds acht september 2022 officieel DierenPartner van DierenPark Amersfoort. Daarmee draagt het bedrijf bij aan de bouw van het toekomstige chimpanseeverblijf in het park én helpt het de chimpansees in het wild te beschermen.

 

Een mooi nieuw onderkomen

“Naast dat we onze partners graag ontzorgen op het gebied van toegang zijn we ook graag betrokken bij de doelen die ze steunen”, verklaart Ticketcounter CEO Sjoerd Bakker, “Dat we ons nu als DierenPartner verbinden aan Dierenpark Amersfoort is hiervan een mooi voorbeeld.” Astrid Wassenaar, algemeen directeur Dierenpark Amersfoort: “De samenwerking met Ticketcounter is altijd prettig en het is fijn om die samenwerking op deze manier verder te intensiveren.”

 

DierenPark Amersfoort gaat de komende jaren aan de slag met het nieuwe verblijf voor de chimpanseegroep. Dit zorgt voor een nieuw onderkomen voor de apen, maar ook een avontuurlijke beleving. Rondom het nieuwe chimpanseeverblijf ontdekken kinderen hoe mooi en bijzonder de natuur en haar inwoners zijn, maar tegelijkertijd ook hoe kwetsbaar onze planeet is. Chimpansees leven in Afrika, waar deze mensapen helaas worden bedreigd. Lokale bewoners doden hen voor hun vlees en de bossen waarin zij leven worden vernietigd door boeren, mijnwerkers en houthakkers. Door DierenPartner te worden steunt Ticketcounter zowel de chimpansees in DierenPark Amersfoort áls in het wild.

 

Aandacht voor wisselende onderwerpen

Wanneer het chimpanseeproject is voltooid, zal Dierenpark Amersfoort elk jaar een nieuw onderwerp in de schijnwerpers zetten. Denk aan de ontwikkeling van een nieuw dierenverblijf, duurzaamheidsinvesteringen, wetenschappelijk onderzoek, natuurbehoudsprojecten of educatie in het park. Zelf ook Dierenpartner worden van Dierenpark Amersfoort? Kijk dan voor meer informatie op dierenparkamersfoort.nl/over/partner/

Actueel