Het Veluws Zandsculpturen festijn

CheckFaciliteert bezoekersgroei
CheckOndersteuning en advies
CheckReduceert wachttijden en versoepelt bezoekerstroom
Het Veluws Zandsculpturen festijn

Flexibiliteit en advies zorgen voor groei en een verbeterde ervaring

Sinds 2012 verzorgt Ticketcounter de online ticketverkoop voor 't Veluws Zandsculturen festijn. Door het snel implementeren van onze tijdsloten module, kon dit evenement ook in Coronatijd doorgaan.

De Uitdaging

De Uitdaging

Sinds 2009 is 't Veluws Zandsculpturenfestijn een jaarlijks evenement waar de meest getalenteerde 'carvers' hun kunsten laten zien. Ieder jaar wordt er een schitterende expositie neergezet met een echt Nederlands thema. Na enkele jaren zelf de verkoop verzorgd te hebben aan de deur, werd in 2012 besloten om ook online kaarten aan te gaan bieden. "We waren na drie succesvolle edities op zoek naar manieren om verder te groeien. Geinspireerd door een aantal andere partijen in de markt kwamen we uit bij online kaartverkoop", zegt Erik Koetsier van 't Veluws Zandsculturenfestijn. De flexibiliteit van het Ticketcounter-systeem bood naast een online ticketshop nog legio andere mogelijkheden. Zo kon er door 't Veluws Zandsculpturen festijn makkelijk en snel geanticipeerd worden op de door de overheid ingestelde regels ten tijde van de Corona-crisis in 2020.

De Oplossing

De Oplossing

Met 220.000 bezoekers in 2019 was het 't Veluws Zandsculpturenfestijn er alles aan gelegen om ook in 2020 op een verantwoorde manier open te kunnen. Maar doordat er rekening gehouden moest worden met 1,5 meter afstand tussen de bezoekers was hier wat planning voor nodig. De Ticketcounter tijdsloten module bood uitkomst. Door capaciteit te koppelen aan het moment van aankomst werd het mogelijk om de bezoeken te spreiden zodat iedereen op een verantwoordelijke manier kon genieten van de tentoonstelling. Door de koppelingsmogelijkheden met wederverkopers werd het bereik naar meerdere doelgroepen dankzij de reseller module vergroot. Bij elkaar zorgde dat er voor dat in 2020 en 2021 toch nog een hoop bezoekers konden genieten van de zandsculpturen.

Eric Koetsier

"Wij zijn een kleine organisatie en hebben niet de mankracht om ons op dagelijkse basis bezig te houden met ons ticketing systeem. Daarom is zo fijn dat Ticketcounter ons daarin ondersteunt en adviseert!"

Eric Koetsier

Het Veluws Zandsculpturen festijn

Implementatie in drie stappen

1

Jouw wensen

Jij praat, wij luisteren. We nemen je daarna mee in onze ervaring en samen bepalen we hoe je online ticketshop eruit moet zien, welke functionaliteiten je wilt en waar we op je website het platform integreren.

2

Wij bouwen

Onze ontwikkelaars gaan aan de slag en bouwen een online ticketshop, die volledig voldoet aan de samen bepaalde wensenlijst. Na enkele weken krijg je testtoegang. En kort daarna verkoop jij je eerste tickets online.

3

En blijven ontwikkelen

Maar daar houdt het niet op. Wij onderhouden het platform regelmatig en optimaliseren het verder volgens de laatste ontwikkelingen. Zo blijft het up-to-date met de nieuwste technologieën en IT-beveiliging.

Resultaten

Wat zijn de voordelen geweest van het implementeren van het Ticketcounter-systeem voor 't Veluws Zandsculpturen festijn?

Wachttijd reductie

Spreiding van het aantal bezoekers zorgt voor verantwoord bezoek met gereduceerde wachttijden

Nieuwe doelgroepen bereikt

Door de koppelingsmogelijkheden met wederverkopers een groter bereik naar meerdere doelgroepen met hoger verkoopresultaat.

Stijgend aantal bezoekers

Groei in online kaartverkoop zorgt voor een groei in het totaal aantal bezoekers

Succesverhalen

Hier lees je alles over de oplossingen die Ticketcounter bij onze partners heeft mogen implementeren.

Vraag nu een kosteloze demo aan!

Johan Verheijen

Business Development Manager
+31 (0)10 751 64 00